Steeds meer jongeren met rug- en nekklachten

De tabletnek en gameboy-rug worden een steeds groter probleem

 

Artsen, oefentherapeuten en fysiotherapeuten waarschuwen voor een oprukkend fenomeen bij kinderen en jongeren: de gameboyrug. Kinderen in de groei zitten zo vaak gebogen met hun telefoon, playstation of tablets, dat ze een kromme, vergroeide rug zouden ontwikkelen. Al op jonge leeftijd zitten kinderen een groot deel van de dag in een verkeerde houding.

 

Eigenlijk horen ze de tablet of smartphone naar hun gezicht te brengen, zodat het hoofd rechtop blijft. Maar het tegenovergestelde gebeurt; de kinderen laten hun hoofd voorover zakken. En dat heeft een enorme impact op de nekspieren. Gemiddeld weegt een hoofd 5 kilo. Maar als we de kin op de borst hebben, weegt het wel 27 kilo. Dat is veel te zwaar voor de spieren in onze nek. Sommige jongeren hebben alleen last van hun nek, bij anderen straalt de pijn naar hun hoofd, armen of rug.

 

In Almelo is Oefentherapeute Jessy Oude Nijhuis specialist op dit gebied. Zij kan uw zoon of dochter helpen deze houding te verbeteren. Hiermee kunnen klachten worden voorkomen en verholpen.